Sporty is the new skinny

woensdag 15 april 2015


Bye bye size zero & hello healthy body! De tijd van size zero is voorbij, vrouwelijke rondingen zijn weer helemaal hot en it's all about getting fit. Green smoothies, oatmeal cookies, yoga pants, spelt cupcakes, superfoods en sportieve apps all the way. "Sporty is the new skinny!" En die lang verwachte bikini body? Die heb jij binnen no-time met deze tips. Let's do this girls! We've got some work to do.Yoga pants for life


Ben jij vaak in de sportschool te vinden? Dan is een fashionable outfit om in te trainen zeker geen overbodige luxe! De trend van tegenwoordig is, zoals je waarschijnlijk al weet, de super strakke sportleggings felle kleuren of met opvallende printjes. Prima trend, want zo kan je super goed die getrainde benen en squat billen showen aan de rest van de sportschool. Daarnaast is deze legging uiterst praktisch, want je kunt jezelf zonder moeite alle kanten op bewegen en in de meest bijzondere (yoga)posities plaatsen. Leef je op een studentenbudgetje? Dan scoor je jouw sportlegging bij H&M of Primark. Wil je graag iets meer besteden aan je sportoutfit? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Nike of verwen jezelf met een gave sportieve outfit Yogha, een nieuw work-out merk van Nederlandse bodem!

Sleep jij je smartphone ook altijd mee de sportschool in? Dan kan een tikkeltje extra bescherming geen kwaad. Voor je het weet neemt ‘ie namelijk per ongeluk deel aan jouw poging tot gewichtheffen! ;)


Good food


Bij het sporten is gezond eten belangrijk - zo vertelde leefstijlprofessional Nadine Chudy laatst al in haar gastblog. Heb je een huisgenoot, vriend of vriendin die al bezig is met sporten en het bijbehorende healthy dieet? Dan heb je vast al gemerkt dat hij/zij er alles aan doet om zoveel mogelijk eiwitten binnen te krijgen. Eieren, kwark, tonijn en zoete aardappelen, al het eetbaars gaat naar binnen, zolang het maar eiwitten bevat. Daarnaast zijn bananen een goed hulpmiddel om ‘the day after’ zo min mogelijk last van spierpijn te hebben. Oh en vergeet tijdens het sporten zelf natuurlijk niet je lichaam goed te hydrateren door voldoende water te drinken. Daar krijg je ook direct een mooie stralende huid van! Win-win!


Personal trainer 


Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om via je telefoon een soort online coach te regelen. Zo kun je met Map my Run, Runkeeper en Runtastic super makkelijk je hardloopafstanden en routes bijhouden en kun je vervolgens eenvoudig aflezen of je progressie hebt geboekt. Het gebruik van deze apps vereist natuurlijk wel een smartphone, zelfs tijdens het hardlopen. Wil je nou niet met je ‘dierbaarste bezit’ (geef toe, we all love our smartphones) in je hand rennen? Schaf dan een handige sportarmband aan of kies voor een telefoonhoes met extra grip om je toestel de juiste bescherming te bieden tijdens het sporten.

Mijn persoonlijke favorieten zijn echter de work-out programma's van Tone it Up's Karena & Katrina. Heerlijk happy, 'persoonlijk', niet te lang, niet te heftig maar zeker wel uitdagend. Extra leuk is dat zij ook dit jaar weer een Bikini Series gelanceerd hebben waarvan de eerste video, de Total Body Mermaid Work-Out, nét van online staat. Het voordeel van deze video-serie is dat je eenvoudig thuis aan de slag kunt, precies op de momenten waarop het jou uitkomt. Spreek met een vriendin af, zet jouw tablet in een tablethoes tussen jullie in en begin gemotiveerd aan jullie training!

Happy work-out(s) girls!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio