Balayage by Hairsalon B Gentle

donderdag 21 mei 2015


Nieuwe studie, nieuwe woonplaats, nieuw huisje, nieuwe stage. Het enige wat nog miste, was nieuw haar! Gelukkig werd daar zaterdag bij Hairsalon B Gentle in Kerkrade verandering in gebracht. Ik 'ging' (na maanden twijfelen) balayage! Ik zei vaarwel tegen mijn bruine, ongeverfde lokken en ging voor een natuurlijke blonde balayage, die er zowel op stijl als op gekruld haar mooi uit zo zou zien. Zo gezegd, zo gedaan. En natuurlijk ging mijn filmploeg (a.k.a. mijn lieve broertje!) met mij mee!


Hairsalon B Gentle


Hairsalon B Gentle is het kapsalon van Yentl Faya van der Wijck, gelegen in het Kerkraadse Bleijerheide. De salon opende haar deuren in december 2014 en begon in februari 2015 met de balayage behandelingen. Hiermee was Yentl een van de eerste salons in Nederland die zich aan deze trend waagde en sinds zij de before & after foto's op de B Gentle Facebook-pagina plaatste, liep de salon storm. Volledig terecht, want Yentl is - als je het mij vraagt - echt een expert als het om deze techniek gaat. 

Before


Van nature is mijn haar kastanjebruin met verschillende lichtere kleurschakeringen erin. Door de jaren heen is mijn haar van kleur veranderd. Van heel donkerbruin, naar donkerblond, naar middenbruin, dus ook in het winter- en zomerseizoen verandert mijn haar nog wel eens van kleur. Geverfd had ik het voor deze balayage behandeling echter nog nooit, omdat ik eigenlijk heel blij ben met mijn natuurlijke haarkleur en niet het slachtoffer van uitgroei wilde worden. Precies daarom koos ik voor een balayage. Hierbij wordt je haaraanzet 'met rust gelaten', wordt de kleur voornamelijk aangezet in je punten en is de behandeling verder vergelijkbaar met het zetten van highlights. De blondering groeit er vanzelf weer uit en heeft geen nazorg of opfrisbeurten nodig. Fijn!


De behandeling


Bij een balayage is het zaak dat het kleurverloop (van donker naar licht) zo natuurlijk mogelijk is. Om dit effect te bereiken brengt Yentl de doorzichtige blondering passé voor passé in een v-vorm met een kammende beweging aan, waarna ze nog enkele zachte strepen in het haar zet. De punten worden wel geheel van blondering voorzien. 

Het zetten van een balayage is een tijdrovend klusje, dat afhankelijk van de lengte en de dikte van je haar 1 tot 2 uur kan duren. Mijn haar is middellang maar is wel erg dik van structuur, waardoor het aanbrengen van de blondering bij mij 1,5 duurde. Hierna heeft de blondering nog even tijd nodig om in te trekken. Gedurende de behandeling zie je de onderste plukken al geleidelijk van kleur veranderen, waardoor je ongeveer een idee hebt van hoe de balayage uit zal pakken. 

Na het verven wordt de blondering grondig met zilvershampoo uitgespoeld en wordt er een haarmasker aangebracht om droge punten te voorkomen. Na het wassen zie je precies hoe de blondering gepakt heeft. Bij de een pakt deze beter dan bij de ander, maar bij mij was het precies goed, waardoor verven niet meer nodig was. Fijn! 

Dan is het tijd om het haar in zachte lagen te snijden met het mes. Dit wordt normaal gesproken voor het verven gedaan als je haar geheel op één lengte is, maar aangezien ik nog enkele lagen in mijn haar had, kon dan net zo goed erna gedaan worden. De lagen zorgen voor meer body en volume in het haar en voor een nog mooier verloop van de balayage. 

Na het knippen is het enkel nog een kwestie van drogen en stylen. Yentl stylede mijn haar op twee manieren; stijl geföhnd en losjes gekruld met de stijltang. Dit omdat met krullen vaak 'verffoutjes' snel verdoezeld worden, wat natuurlijk niet de bedoeling is - go Yentl. Een balayage moet zowel op (onge)stijl(d) als op gekruld haar mooi tot z'n recht komen. 

After


Et voila: a beautiful balayage! Ik ben echt onwijs blij met het eindresultaat. Je ziet dat ik een bezoekje aan de kapper heb gebracht, maar het is niet té blond, niet té balayage en niet té geknipt. Dit is echt de balayage van mijn dromen en daar kan ik Yentl van Hairsalon B Gentle niet vaak genoeg voor bedanken. 


Wat vind jij van de balayage-trend én van mijn nieuwe kapsel?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio