Gastcolumn: Vaste routine, tachtig eieren en sleurloos gelukkig

donderdag 7 mei 2015
Dagen, weken en zelfs maanden gaan voorbij en voor je het weet ben je al anderhalf jaar verliefd op hetzelfde meisje. Het overkomt je gewoon en ik moet zeggen, het bevalt heel goed!

Jaarlijkse evenementen vier je niet meer voor het eerst samen, maar horen al bij de routine van de relatie. Dat betekent niet per se dat die routine een gewoonte wordt, want het woord ‘sleur’ nemen wij niet graag in de mond. Twee meiden - anderhalf jaar samen en een halfjaar samenwonend - behouden zeker ook een passie voor eigen initiatieven. Zulke meiden komen nooit in een sleur.


Zo heb ik al bewezen met Pasen. Voor het tweede jaar op een rij was ik tijdens de Paasdagen bij mijn schoonfamilie, in de Achterhoek. Zij hebben tijdens deze dagen een ‘ietwat vreemde’ gewoonte om op Eerste Paasdag zoveel mogelijk gekookte eieren te verorberen. Ze doen niet aan eieren verstoppen, verven of tikken. Nee, gewoon lekker opeten! Elk jaar weer wordt er gestreden om de titel ‘Eileider van het jaar’. Zo ook dit jaar.

Daar gingen we dan, net als afgelopen jaar werd ik ondergedompeld in het ‘Eileiderschap’ van de schoonfamilie. Mijn plek aan tafel was niet echt gunstig, want in tegenstelling tot mijn veilige positie tussen mijn vriendinnetje en mijn schoonbroer, zat ik dit maal naast de bloedfanatieke neef, tante en nicht van mijn vriendin. Terwijl zij vanaf een afstandje rustig toekeek en verstandig haar plekje aan de minder fanatieke kant van de tafel had gekozen, voelde ik dat ik dit keer niet onder kon doen bij deze fanatieke familie.

Voordat ik het in de gaten had gingen de eitjes één voor één met gemak naar binnen. De eindstand? Een gedeelde tweede plaats, samen met een van de tantes. Ik was zo trots als een Limburger in de Achterhoek kan zijn! Om de dag goed af te sluiten zijn we met een groep vriendinnen op de fiets gestapt om te genieten van het grote paasvuur in de buurt. En wat is er nu romantischer dan samen naar een heel groot vuur te staren?

Wij, twee meiden - anderhalf jaar samen en een halfjaar samenwonend - hebben de sleur nog lang niet ontdekt en zitten nog steeds boordevol met nieuwe verhalen die we aan jullie kwijt willen. Dus ben je benieuwd naar wat ons leven nog meer interessant maakt – of wil je meer van onze bijzondere (schoon)familietradities leren kennen - blijf Pretty Brilliant dan vooral in de gaten houden!

Liefs van ons.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio