Personal Update: Wat ik naast mijn blog doe

dinsdag 5 mei 2015


Good morning sunshines! Ik hoop dat jullie heerlijk (lang!) geslapen hebben en vandaag mogen genieten van een zonnige vrije dag! Wat ben ik blij dat ik even een momentje gevonden heb om met jullie te kletsen, want oh wat heb ik het DRUK gehad! Met mijn master, de organisatie van de Limburgse MEP Conferentie, mijn eerste weken op de redactie bij Cosmopolitan, tekstschrijverswerk en meer. Bloggen is er dan ook echt bij in geschoten. Daarom is het des te leuk om nu weer 'terug te zijn' en jullie te vertellen wat ik doe naast mijn blog. Dat heb ik namelijk, in de vijf jaar dat ik deze roze wolk onderhoud, nog nooit in geuren en kleuren verteld en daar breng ik graag verandering in.

Master Journalistiek & Nieuwe Media


Wat jullie vast en zeker niet is ontgaan, is dat ik naar de andere kant van Nederland verhuisd ben om aldaar aan een nieuw avontuur te beginnen: mijn master! Vanaf 1 februari volg ik masteropleiding Journalistiek & Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden en geloof het of niet... dat doe ik met veel plezier! Waar ik mezelf door mijn bachelor heen heb moeten slepen, voel ik me nu helemaal op mijn plek. Op mijn faculteit, tussen mijn gezellige klasgenoten, met de leerstof en in het schattige stadscentrum van Leiden.

De tijd in Leiden vliegt dan ook voorbij. Doordat dit maar een éénjarige master is, wordt het tempo hoog opgevoerd en is studeren een heuse achtbaan. Zo heb ik 'pas' drie maanden van mijn master erop zitten en heb nu al mijn vakken tot en met september (met succes, hiep hoi!) afgesloten. Met andere woorden: geen colleges, tentamens of portfolio's meer. Heel raar, maar vooral ook hartstikke fijn, want vervelen doe ik me geen moment. Zeker niet nu ik begonnen ben met het schrijven van mijn scriptie. "Nu al?" Jip, zo doen ze dat in Leiden! In mijn tweede week van de master koos ik al het onderwerp waarover ik mijn thesis zou schrijven (het beeld van de ramp) en nu, een krappe drie maanden later, is de ruwe versie van mijn onderzoeksplan al af. Over rap tempo gesproken! ;)


Stage Cosmopolitan


Dat ik geen colleges meer heb, betekent echter niet dat ik stil zit of languit met een alcoholvrije (of course!) cocktail in de tuin lig. Alles behalve! Vanaf 1 mei loop ik namelijk full-time stage bij Cosmopolitan. Yes, een van de grootste magazines van Nederland. Echt fantastisch! 

In april ben ik ingewerkt en en het roze kantoor voelt al als mijn vierde thuis. Het team is onwijs lief, The Devil Wears Prada taferelen blijven uit en ik krijg veel kansen geboden. Zo zijn mijn artikelen voor de website (klik voor een selectie!) al niet meer op één hand te tellen en zal mijn naam voor het eerst te spotten zijn in het juli-nummer. Exciting times, that's for sure.

Mijn stage zal nog de hele zomer duren, tot midden augustus om precies te zijn, dus jullie mogen nog genoeg materiaal van mijn hand verwachten. Mijn tip is dan ook Cosmopolitan gezellig in de gaten te houden, mochten jullie me op Pretty Brilliant even missen. Daar is áltijd genoeg leesmateriaal!


Tekstschrijven & online marketing


Wat veel mensen niet weten, is dat Pretty Brilliant niet alleen mijn blog, maar ook mijn bedrijf is én uit twee delen bestaat. Naast bloggen ben ik namelijk ook freelance tekstschrijver en online marketeer voor verschillende bedrijven in Maastricht in omstreken. Als een bedrijf graag Facebook marketing, het schrijven van flyer of website-teksten uit handen wil geven, dan is het bij mij aan het juiste adres! Zo heb ik pas geleden bijvoorbeeld alle teksten voor de nieuwe website van Mindful InSight (een praktijk voor mindfulness en zijnsoriëntatie) aangeleverd waarbij ik tevens betrokken was in het designproces en ben ik momenteel druk bezig met het ontwerp van een nieuwe flyer.  Hartstikke leuk!


Vicevoorzitter MEP Limburg


Iets wat je vast wel al vaker voorbij hebt zien komen, als je me volgt op social media, is Stichting MEP Limburg. Een stichting die zich onder het motto 'voor jongeren, door jongeren' erop richt jongeren kennis te laten maken met Europa en daarom onder andere een vierdaagse simulatiezitting van het Europees Parlement organiseert (de Limburgse MEP Conferentie). Klinkt onwijs ingewikkeld, is het niet - anders zou ik niet zo vrolijk op de foto staan hoor! ;) 

Tijdens de Limburgse MEP Conferentie kruipen jongeren (4 VWO'ers) van 14 verschillende scholen in de huid van een echte Europarlementariër. Ze kleden zich formeel, slapen de gehele week in een conferentieoord, ze vertegenwoordigen een Europese lidstaat, leggen zich toe op een Europees vraagstuk, leren meer dan 80 nieuwe mensen kennen én maken vooral ook gewoon heel veel plezier - in de apres ski hut van SnowWorld bijvoorbeeld. 

Ooit, 7 jaar geleden, was ik een van die jongeren, maar inmiddels mag ik samen met een team van oud-deelnemers zelf zo'n fantastische week neerzetten voor anderen. Ik begon als deelnemer, werd een jaar later journalist, toen hoofdredacteur, algemeen bestuurslid, coördinator PR en ben nu actief als vicevoorzitter, wat mij heel veel tijd en uren slaap kost, maar vooral ook nog steeds heel veel energie geeft. Ik kijk dan ook weer met plezier terug op de Limburgse MEP Conferentie 2015, waarop we weer 84 Limburgse jongeren hebben mogen laten proeven aan de Europese politiek. Elke keer sta ik er weer van te kijken hoe 'maar' 14 jonge mensen op vrijwillige basis zoiets moois neer kunnen zetten voor andere jongeren. Trots! 

Tot snel op PrettyBrilliant.nlZo! Hopelijk verklaren al deze 'nevenactiviteiten' waarom ik (anders dan anderen) niet fulltime blog, maar 'gewoon' zo nu en dan weer online verschijn. Ik plaats veel liever een blog waar ik 117% achter sta in plaats van iets te plaatsen 'om maar iets te plaatsen', omdat een artikel dat met liefde geschreven is ook met liefde gelezen wordt - zo denk ik dan maar. En ik kan alleen maar hopen dat jullie daar hetzelfde over denken en jullie nog steeds zo nu en dan met een grote glimlach terugkomen naar mijn website. :) Ik ontvang jullie namelijk nog steeds met open armen, ben jullie heel dankbaar voor alles wat jullie me gebracht hebben en hoop dat het met jullie net zo goed gaat! 

Waar ben jij momenteel druk mee?

Veel liefs,

Joyce
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio