Mijn holy grail: The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil

maandag 25 januari 2016


Hoeveel ik ook houd van het dragen van make-up (gevalletje all-day-everday-day), het verwijderen ervan vind ik vre-se-lijk. Dan wil je lekker in bed duiken, maar moet je eerst nog je 'look of the day' vakkundig verwijderen... Ugh! En dat is niet mijn enige probleem: ook was het een jarenlange struggle om een goede reiniger voor mijn kurkdroge huid te vinden. Een make-up remover waarmee make-up als sneeuw voor de zon zou verdwijnen, maar mijn huid niet in mummie-toestand achter liet. En raad eens? Die heb ik gevonden. (En ik wil nooit meer iets anders!)
De ingrediënten

De Camomile Silky Cleansing Oil bevat voornamelijk (hoe raad je het?) oliën. Zo zijn de voornaamste ingrediënten soja-olie, amandelolie, zonnebloemolie en sesamzaadolie. Over het algemeen bevat de ingrediënten lijst geen gekke verrassingen. Het product bestaat namelijk grotendeels uit natuurlijke oliën. Ook is er een kleine hoeveelheid parfum in de olie verwerkt, maar van een opvallende of uitgesproken geur is er geen sprake. De reinigingsolie bevat geen siliconen en ethanol.


Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Polysorbate 85 (Surfactant-Emulsifying), Sorbitan Trioleate (Surfactant-Emulsifying), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Octyldodecanol (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance/Essential Oil), Citric Acid (pH Adjuster).

De belofte


The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil belooft (zoals de naam al verklapt) je huid zijdezacht te reinigen met fair trade kamille(olie). Op hun website schrijven ze: "Je wilt je make-up grondig verwijderen én lief zijn voor je huid. Dat kan door de kracht van bloemblaadjes in onze Camomile make-up removers." De kamille zou kalmerend werken voor de huid, verfrissen en reinigen zonder te plakken en je huid onweerstaanbaar zacht en heerlijk fris achter laten.


Hoe gebruik je een cleansing oil?


Is een reinigingsolie nieuw voor jou en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet? No worries. Een cleansing oil is super simpel in gebruik. Neem één pompje olie in je handpalm, warm de vloeistof kort op tussen je handen (moet niet, maar is gewoon heel erg fijn!) en masseer deze dan in je huid. Je zult zien dat je make-up als het ware 'smelt'. En ja, óók die ene die-hard waterproof mascara. Zodra je de olie goed in de huid gemasseerd hebt, is het een kwestie van wat water toevoegen en met een lauwwarm washandje verwijderen. Easy does it.


Mijn oordeel

In mijn zoektocht naar de perfecte make-up remover heb ik veel producten getest: reinigingsdoekjes, reinigingsmelk, micellaire reiniger en reinigingsolie. Waar ik bij make-up remover doekjes het gevoel had dat mijn huid niet optimaal gereinigd werd, liet reinigingsmelk mijn huid vet achter en micellaire reiniger maakte mijn huid juist ietwat plakkerig. En (nog belangrijker) ze deden allemaal niets voor mijn droge huid. Dus stapte ik over op cleansing oil.

Deze cleansing oil is alles wat ik zocht. Hij is zuinig, relatief makkelijk in gebruik, verwijdert hardnekkige make-up met groot gemak en laat mijn huid schoon, zacht, verzorgd én niet vettig maar gevoed achter. Zelfs in deze droge wintermaanden. Het is wel even wennen, het reinigen met olie (lees: het veranderen in een smeltende mummie), maar inmiddels vind ik het heerlijk. De olie heeft er namelijk voor gezorgd dat ik echt even tijd de tijd neem voor het verwijderen van mijn make-up en heeft van de door mij gehate make-remover-sessie een heerlijk me-time momentje gemaakt. Inclusief gezichtsmassage. En wie zegt daar nu nee tegen? (Spoiler: ik niet! Niet voor niets is dit al de vijfde fles die ik van plan ben tot de laatste druppel te gebruiken.)


Prijs + verkrijgbaarheid


De The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil (200 ml) is verkrijgbaar bij alle The Body Shop filialen en in de webshop voor €13.


Hoe verwijder jij je make-up het liefst?


 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio