Mijn nieuwe bed(dengoed)

woensdag 27 januari 2016


Als ik iets heb geleerd van op mezelf wonen (naast het feit dat ik een hekel heb aan strijken en dweilen), is het wel dat een appartement/huis een never-ending project is. Er is altijd wel één keukentool die je nog niet hebt (ik noem: een knoflookpers) en er is altijd wel één item dat je net anders wil stylen. Zo verruilde ik mijn krappe eenpersoonsbed onlangs voor het welbekende Ikea spijlenbed dat al tijden bovenaan mijn verlanglijstje stond. En bij een nieuw bed hoort... ja natuurlijk: nieuw beddengoed!


Gelukkig stond ik er bij dit restyling-project niet alleen voor. Bedden.nl, een webshop gespecialiseerd in alles rondom bedden; van ledikanten tot bedtextiel, bood mij namelijk de mogelijkheid nieuw beddengoed in hun online shop te scoren. Wat een luxe!


Mijn wensen


Wat ik wilde was duidelijk: een clean wit dekbedovertrek en sfeervolle kussens die qua kleur matchten met de rest van mijn interieur. Het liefst in het kleurenpalette wit, (oud)roze en koper. Voorheen had ik een 'zuurstokken-dekbedovertrek' met roze en witte strepen waar ik langzamerhand op uitgekeken was. Vooral omdat hij erg druk oogde in combinatie met mijn bloemetjesbank. Mijn nieuwe bed(dengoed) mocht wat volwassener en rustiger ogen, maar wel nog steeds meisjesachtig en 'shabby chic' zijn.


Let's shop


De zoektocht slaagde al snel door het handige zoeksysteem van Bedden.nl. Ik klikte letterlijk op 'Dekbedovertrek', vinkte de afmeting van mijn dekbed (200x200) en de kleur (wit) aan en had de keuze uit drie pagina's vol met witte dekbedovertrekken van 200x200/220 cm.

De overtrek waar mijn oog gelijk op viel was de 'Bergamo Wit Dekbedovertrek'. Een basic witte anti-allergische dekbedovertrek van micro-vezel materiaal met een bijzondere touch door het strepenpatroon. Precies wat ik zocht! En dat alles ook nog eens voor een niet al te absurde prijs. Waar ik op andere plekken soortgelijke dekbedden voor €100+ tegenkwam, kostte deze overtrek inclusief twee kussenslopen slechts €39,95. Kijk, dat zijn prijzen waar ik (lees: studenten) blij van word (/worden).

Omdat ik nog geen specifiek design voor de kussens in gedachten had, bekeek ik het gehele assortiment. Daarbij stuitte ik al snel op de 'Baldo kussenhoes 45x45 cm roze' (€18,95). Een groot gestructureerd roze kussen dat perfect paste bij de rest van mijn (roze) interieur. Om niet opnieuw de kleur roze te laten overheersen (die neiging heb ik nogal eens, as you might know) wilde ik nog een kussen aanschaffen in een iets neutralere kleur. En daar was het 'Begonia's Sierkussen 45x45 cm grijs' (uitverkocht). Een muisjesgrijs sierkussen met koperen stiksel in een grafisch patroon. Een perfect match - als je het mij vraagt!

Het resultaat


Natuurlijk kon ik niet wachten om mijn nieuwe beddengoed te ontvangen en bewonderen. Gelukkig duurde het wachten niet al te lang. Twee werkdagen later was ik twee pakketjes rijker en was het de hoogste tijd om mijn bed opnieuw op te maken. Ik voegde nog een paar Primark kussentjes toe ik al had, reeg mijn fairy lights tussen de spijlen van het bed door en zette roze roosjes op mijn nachtkastje neer. En het resultaat? Nou, dat is precies zoals ik het in gedachten had! Clean, maar alsnog meisjesachtig, gezellig en (heel belangrijk) knuffelproof. See for yourself:

Hoe vaak verander jij iets aan je kamer/appartement/huis?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio