Nieuw jaar, nieuwe (blog)kansen?

dinsdag 19 januari 2016

Het moeilijkste aan bloggen? De draad weer oppakken als je een tijdje afwezig bent geweest. (Story. Of. My. Life.) Want: waar moet je beginnen? Vertel je eerst waarom je al die tijd M.I.A. was of begin je met je goede voornemens en laat je alle excuses achterwege? Ik kies voor een combinatie van beide. Kortom: kletskwartier. Zonder smoesjes, want daar zit niemand op te wachten.
Mijn 2015


Ik weet het, iedereen zegt het, maar ook ik moet het even kwijt: 2015 was een achtbaan. Nooit had ik kunnen bedenken wat dit jaar allemaal voor mij in petto had. Het enige wat ik wist was dat ik in februari zou beginnen met mijn master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden. Maar verder? Blanco. Ik had nog geen nieuw thuis (mind you: aan de andere kant van Nederland), ik had nog geen idee of de master wel een match was, ik wist niet of ik nog wel aan bloggen toe zou komen en vul het lijstje van onzekerheden maar aan. Dus deed ik wat ik altijd doe: mezelf in het diepe gooien. Gewoon, zonder na te denken en dan wel zien wat er gebeurt. 

So I did. En het resultaat? Tja, dat is een lang verhaal. Zo verhuisde ik één dag voordat mijn master begon (sorry pap & mam) naar Den Haag, koos ik in de derde week van mijn master al een scriptieonderwerp en liep ik voordat ik wist stage. Bij Cosmopolitan nog wel. Mijn leven ging in full force. Vakken halen, Facebook marketing verzorgen voor bedrijven in Maastricht, tekstschrijven, Stichting MEP Limburg leiden als vicevoorzitter, scriptie presenteren en fulltime stage lopen bij het leukste tijdschrift van Nederland. En zo was de zomer voorbij voordat ik het wist. Dus moest het feit dat ik nog steeds rechtop stond gevierd worden. Met een welverdiende vakantie naar paradijselijk Bali. Twee weken scooterde, vaarde, surfte en wandelde ik met Sebastian over dit prachtige tropische eiland. En was het héérlijk. Echt. We hebben genoten van elke seconde.

Toen we terugkeerden van deze droomreis was het ineens september. De universiteit riep en er moesten nog een paar vakken afgerond worden. Al was de universiteit niet de enige die riep. Nee, ook van Cosmo kreeg ik een telefoontje. Of ik niet als vaste freelancer voor ze wilde werken. (Say what?!) En even later kreeg ik ook een bericht van U-PR, het PR-bureau waar onder andere MAC Cosmetics en UGG Australia onder vallen, of ik niet voor hun aan de slag kon als freelance copywriter. Zo leuk! Zo leuk dat ik natuurlijk op allebei de aanboden volmondig ja zei. Dus was ik ineens twee freelance functies en drie vakken rijker. Even dacht ik wel: "Wow, what just happened?" en "Hoe ga ik dit allemaal combineren?" maar vooral dacht ik ook: "Let's do this." Dus zette ik opnieuw mijn verstand op nul en ging ik volle gas vooruit. Ik haalde mijn vakken (mijn geheim: weinig slaap, veel latte machiatto's) en maakte de nodige uren als freelancer. 

Time flies when you're having fun, dat blijkt. 2015 was alweer voorbij voordat ik het door had. Of nou ja, onder het mom 'go out with a bang' vierden Sebastian en ik wel nog even Oud & Nieuw in het mooie Poolse Gdansk. 

Oh en bloggen? Dat ben ik totaal vergeten. No kidding. Ik denk dat ik mijn eigen website voor het laatst in oktober bezocht heb... Dus hoewel 2015 fantastisch was, was het duidelijk niet het jaar van het bloggen voor mij. Maar dat had je vast al door. ;)Hoe nu verder? 


Eerlijk is eerlijk: I don't know! Wat betreft bloggen ben ik een beetje in dubio. Structureel, dagelijks bloggen zit er met mijn agenda op dit moment namelijk niet in. Vermoedelijk zal het de komende maanden niet rustiger, maar juist drukker worden (iets met een baanaanbod, aaaah). Maar helemaal niet (meer) bloggen kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Pretty Brilliant is ten slotte wel mijn kindje.

Ik speel daarom met het idee te bloggen via Instagram (@JoyceNafzger). Dat is minder tijdrovend, helemaal van nu, visueel en on the spot (als in: een Instagram-post plaatsen kan altijd en overal), maar misschien ook minder inhoudelijk en persoonlijk. Daarnaast zou ik meer aandacht willen besteden aan onderwerpen zoals 'food' en 'travel' naast de vertrouwde beauty- en lifestyle content. Dus experimenteer ik met die hersenspinsels. Zo zal het de oplettende Instagram-volger niet ontgaan zijn dat ik sinds kort nieuwe hashtags gebruik, zoals #prettybrilliantfood, #prettybrilliantbeauty en #prettybrillianttravels. Zie dit maar als een soort testje. Ik moet nog even zien of ik genoeg voldoening kan halen uit alleen maar Instabloggen en - nog belangrijker - of het mijn volgers aanspreekt (let me know!).

Voor nu gaat mijn blog in ieder geval nergens naartoe. Mijn webhosting is verlengd en ik zal bloggen wanneer mijn agenda het toelaat en mijn vingers kriebelen. Of dat nu één keer per maand of één keer per week is. In de tussentijd zet ik mijn Instagram-experiment gewoon voort. Dan zien we wel waar het schip strandt. Toch? 

Ik ben in ieder geval blij dat jij er bent. Hier en op mijn social media kanalen. Al heel wat jaren. Want een van de redenen waarom ik hier altijd terug blijft komen, dat ben jij. :) So thank you!

Vergeet je mij niet te laten weten hoe jouw 2015 was, waar jij nu druk mee bent en wat je van het 'Instablog'-idee vindt? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Joyce 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio