Plog 28 januari 2016

zaterdag 30 januari 2016

Ploggen (fyi: je dag vastleggen in foto's), is dat iets voor mij? Geen idee. En er is maar één manier om erachter te komen. Dus besloot ik een poging te wagen. Ik nam jullie mee op sleeptouw op een dag vol persevents in Amsterdam én ik geef jullie alvast een sneak preview van mijn nieuwe bril. Dan zien we vanzelf wel of het voor herhaling vatbaar is. Enjoy!


Morning world! Ik begin mijn dag vroeg (07:00 uur), maar ontspannen. Ik check mijn mail, markeer de belangrijkste berichten die vandaag nog beantwoord moeten worden, scroll door mijn Instagram-, Twitter- en Pinterestfeeds en plaats deze foto onder het genot van een kop groene thee.

Daarna is het tijd om écht wakker te worden. Ik spring onder de douche met mijn lievelingsdoucheolie, die helaas bijna op is. Als jij, net als ik, in de winter worstelt met een droge huid, raad ik je deze schuimende olie van harte aan. Niet alleen vanwege de hydratatie, maar ook omdat hij heerlijk ruikt.

Na het douchen open ik de post van gisteren. En die is leuk! Ik ontvang een pakketje van Chove (chocolate + love = chove). Chove is het (nieuwe) bedrijf van Laura Kokkiadi. Laura is geboren en getogen in Griekenland en verhuisde naar Nederland voor haar studie. Inmiddels woont ze hier alweer elf jaar met plezier, maar één ding bleef ze missen: de heerlijke Griekse petit-fours en chocolaatjes. Dus zat er maar één ding op: ze zelf maken! En zo ontstond Chove. Hoe leuk is dat?

Natuurlijk kon ik niet wachten met al het lekkers aan de slag te gaan, dus toverde ik mijn nieuwe marmeren snijplank tevoorschijn (die een 'schamele' 10 kg weegt!) voor een fotosessie. Hier een behind the scenes-kiekje! De review mag je snel op Pretty Brilliant verwachten. Al kan ik alvast verklappen dat ik héél enthousiast ben (en Laura niets dan geluk toewens).

Maar dat was niet de enige post. Ook dit prachtige palette lag op mij te wachten. *insert heart eyes emoji* Al tijden twijfelde ik tussen het populaire originele Tarte Tartelette en het Tarte Tartelette In Bloom Palette. Tot ik zomaar ineens stuitte op de kleinere Tartelette Tease variant. Moest. Ik. Hebben. Op deze manier kan ik namelijk (voor minder geld) ontdekken of ik de oogschaduws prettig in gebruik vind en of ik op den duur graag een grotere versie wil aanschaffen. En wauw, wat is het een prachtig palette he? Ik ben verliefd. En je snapt vast wel waarom.

Na alle fotosessies en wat schrijfopdrachten maakte ik me op weg naar Amsterdam voor twee persevents. Vanuit Den Haag is dit een treinreis van 50 minuten. Gelukkig vliegt de tijd voorbij met de nieuwe Cosmopolitan op mijn schoot. Extra leuk dat er dit keer een vermelding van de WE He & She Number One geurtjes in staat. Naast mijn werk voor Cosmopolitan werk ik namelijk ook voor een PR-bureau, genaamd U-PR, en dit nieuwtje komt voort uit het eerste persbericht dat ik ooit voor hun schreef. Yay!

Eenmaal in Amsterdam rommelde mijn buik nogal. De ideale gelegenheid om het nieuwe Yoghurt Barn filiaal op Amsterdam CS te bezoeken. Ik ging voor de Cookie variant met kiwi, krokante nootjes, bastogne en hangop. Heerlijk! Tot mijn grote verrassing zat fit-blogger en Instagrammer Suzanne (@sue.fit) pal tegenover me, wat leidde tot een inspirerend gesprek. Keep up the good work Suzanne! 

Mijn eerste stop in Amsterdam was dichtbij het Waterlooplein, waar ik even over de markt struinde en dit hemelsblauwe kiekje maakte. Ik zie mezelf echt niet in Amsterdam wonen, omdat ik het te druk en te duur vind, maar mooi is onze hoofdstad wel.

Het eerste event dat ik bijwoonde was in het prachtige Hotel Droog, waar ik eerder al eens een L'Oréal persevenement had. Bekend terrein dus. Al maakte het dat niet minder leuk, want Hotel Droog is een plaatje om te zien en bovenal heel erg fotogeniek. Dit keer was ik uitgenodigd door voetverzorgingsmerk Scholl. Zij lanceren enkele nieuwe producten en dat moest gevierd worden. Met (hoe raad je het?) pedicures! Wat een verwennerij weer.

Op het event werden twee nieuwe producten in de spotlight gezet. De Velvet Smooth Wet & Dry Rechargable Foot File (bovenste foto) en het Velvet Smooth Electronic Nail Cair System (onderste foto). Klinkt misschien een beetje klinisch, maar dat is het zeker niet. Sterker nog, het zijn de perfecte at-home-tools om je voetjes in picture perfect conditie te brengen. De voetvijl werkt elektrisch en is zowel nat als droog te gebruiken om je voeten poezelig zacht te maken. Met de elektrische nagelvijl kun je je nagels niet alleen vijlen, maar ook buffen en polijsten. Toegegeven: het zijn geen ontzettend 'sexy' producten, maar stiekem willen we ze allemaal wel hebben. Toch?

Natuurlijk moesten de producten ook getest worden. In stijl, jawel. Scholl had zelf een pedicure-salon gecreëerd en drie medische pedicures uitgenodigd om alle pers en bloggers kennis te laten maken met de nieuwe producten. Ultiem-verwenmoment! 

Met een macaron on-the-go ging ik door naar de volgende locatie dichtbij de Westerkerk. Delish!

Daar hopte ik even Kitsch Kitchen binnen, omdat die winkel altijd zo'n feestje is om te zien. Het is niet per se mijn stijl, maar dit merk stemt me wel altijd vrolijk.

De crazy pinata's die aan het plafond bungelden deden ook een bijdrage aan die happy feelings. Kijk dan hoe snoezig ze zijn! Die Donald duck ook echt.

Na het speelkwartier vervolgde ik mijn 'werkdag' (kuch!). Ik mocht als de +1 van Helen van Beautyill mee naar het Ici Paris Exclusive event. Een persgelegenheid waarbij pers en bloggers de kans krijgen kennis te maken met alle beauty brands waarmee Ici Paris samenwerkt. Maar voordat we dat deden gingen we traditiegetrouw gezellig op de foto. Het plezier straalt er vanaf. En terecht, want wat was het leuk om de knappe Helen weer te zien. Als ik jullie één beautyblog aan mag raden, dan is het sowieso de hare. Vooral haar nagelfoto's zijn om van te smullen. Ik bedoel: kijk dan! (Trots op jou en alles wat je doet lieve Helen!)

Het Ici Paris vond plaats in Felix Meritis op de Keizersgracht. Hier was de hele ruimte gevuld met mensen uit het cosmeticavak die ons kennis lieten maken met de nieuwe producten die (binnenkort) bij Ici Paris in de schappen liggen. Zo spraken we met de Australische vertegenwoordigster van Philosophy, maakten we een reisje naar Korea met de vertegenwoordigster van cognacsponzen, werden we vertroeteld met de oliën van Nuxe en ontdekten we de fantastische nieuwe kwasten van Ici Paris' eigen merk (aanrader!). 

De klapper van de dag was toch wel Urban Decay, waar de UD x Gwen Stefani Collectie uitgestald stond. Wat een prachtcollectie is dat zeg! Zowel Helen als ik stonden kwijlend naar het oogschaduw- en het blushpalette te staren. Het oogschaduwpalette is overigens al te koop (online en bij de UD Counters van Ici Paris Den Haag, Amsterdam en Rotterdam). De rest (zes lipsticks, het blushpalette, de wenkbrauwkit en de lippotloden) volgt snel. De precieze lanceringsdatum houden jullie nog van mij tegoed.

En zo zat het dagje Amsterdam er alweer op. Maar niet getreurd: ook voor de avond had ik plannen. Ik snelde terug naar Den Haag om samen met Sebastian nog eens (lees: voor de derde keer) naar een bril te kijken. Deze Heritage bril met Swarovski steentjes had ik inmiddels al twee weken op het oog, maar nog niet gekocht door het hoge prijskaartje. Gisteren ging ik ein-de-lijk overstag met enige aanmoediging van vriendlief en vriendinnetje Silke. Hopelijk vinden jullie 'm net zo mooi als ik! 

Inmiddels was het alweer 20:00 uur geweest en rammelden we van de honger. Hoogste tijd om iets te eten! Na deze drukke dag had ik niet bepaald meer zin om boodschappen te doen en te koken, dus ploften we neer bij Very Italian Pizza in het centrum van Den Haag. Ik nam een Pizza Italia met parmaham, mozzarella en spinazie die groter was dan mijn hoofd. Jum!

Restte ons alleen nog in de tram naar huis te stappen en K.O. op bed neer te ploffen met RTL Late Night op de achtergrond. Sweet dreams!

En dat was plog nummer één in de geschiedenis van Pretty Brilliant. Laat me gerust (in alle eerlijkheid!) weten wat jullie ervan vonden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik even moest wennen aan het voortdurend fotograferen van mijn dag, maar ik vond het wel onwijs leuk om te doen. So let me know!  

Oh en... Happy Saturday!

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio