Haagse hotspot: Ich bin ein Hamburger

woensdag 10 februari 2016

Een hamburger verorberen in een gastronomische gentlemen's club? Kan gewoon. Bij 'Ich Bin Ein Hamburger' in het Haagse Zeeheldenkwartier. En je betaalt er niet eens de hoofdprijs voor. Spitst uw oren burgerbandieten, hier eet je een burger 2.0.


'Ich Bin Ein Hamburger' is de burgerbaby van twee vrienden met jarenlange horeca-ervaring. En die ervaring proef je. Bij Ich Bin Ein Hamburger eet je niet zomaar een 'vette hap', maar een culinair hoogstandje. Ik noem: een canard burger met vijgensaus. Een biefburger met Roquefort en een verdere selectie van niet-uit-te-spreken kazen. Voor de vegetariër een burger met 'vlees' van de Vegetarische Slager. En die broodjes? Oh die worden ambachtelijk gebakken door Franse bakker Philippe Galerne.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fan-tas-tische locatie. Hoewel de naam van het restaurant een cheesy interieur doet vermoeden, is niets minder waar. 'Ich Bin Ein Hamburger' is chique. Doet zelfs New Yorks aan. En dat 'gewoon' in Den Haag.

Maar niet alleen de burgers lieten mijn buik hard(er) rommelen. Ook van de dessertkaart waren mijn groter-dan-de-buik-ogen gecharmeerd. Want ook die is (hoe raad je het?) hemels. Ik bedoel: Wie zegt er nu nee tegen een soufflé glacé? (Simpel. Dat doe je niet. Je bestelt hem gewoon. En geniet van elke hap. Zoals het heurt.)

Je snapt het. De Hofstad is een nieuwe hemelse hap rijker. Je eet bij 'Ich Bin Ein Hamburger' dan wel niet met je handen, maar geloof me: achteraf lik je je vingers stiekem af.

Ich Bin Ein Hamburger // Prins Hendrikstraat 53 // Den Haag
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio