Mijn Jo Malone Fragrance Combining

maandag 29 februari 2016

Je eigen unieke parfum creëren door twee geuren te mixen en matchen? En je een prinses voor één dag voelen? Dat kan met dank aan Jo Malone London Fragrance Combining. Kies je favoriete Jo Malone London Colognes en ga samen met de consulent op zoek naar jouw ultieme geurcombinatie. In Jo Malone London stijl. Met een heerlijke hand- en armmassage, waarbij jouw favoriete geuren gelayerd worden. Je begrijpt wel: deze ervaring is zó bijzonder dat ik je er gewoon meer over móét vertellen.Over Jo Malone London


Jo Malone London is van oorsprong een Brits niche merk. In 1994 opende de gelijknamige oprichtster haar eerste winkel in de Londonse Walton Street. Jo Malone's doel was het creëren van ongecompliceerde parfums met slechts enkele, natuurlijke geurnoten die in lijn lagen met de Britse stijl en geschiedenis. Het was haar idee om mensen uit te nodigen om te spelen met geuren door verschillende colognes met elkaar te combineren.

Het Jo Malone London assortiment bestaat uit zes geurfamilies; citrus, fruity, light floral, floral, spicy en woody, die elk uit drie of vieren geuren bestaat. Alle geuren worden tentoongesteld op de zogeheten 'tasting bar'. Het assortiment bestaat uit Colognes, Colognes Intense, geurkaarsen, bodycremes, bodywashes, badolien en zepen.

Naast 'Fragrance Combining™' staat Jo Malone London ook bekend om haar 'The Art of Gift Giving™' karakter. Het niche parfummerk onderscheidt zich in haar look en feel; zowel in boutiques als in haar stijlvolle, luxe verpakkingen. Alle Jo Malone London producten worden met zorg voor je ingepakt in een crèmekleurige doos met zwart vloeipapier en besprenkeld met hun signature scent (Lime Basil and Mandarin) en afgemaakt met een zwarte strik. Dat is nog eens een cadeautje (voor jezelf)!


Fragrance Combining


In Groot-Brittannië is het al jaren geliefd onder brides to be, maar sinds kort kan ook de Nederlandse vrouw haar perfecte parfum creëren volgens het Jo Malone London 'Tailor your scent' principe. In de Jo Malone London Boutiques bij Bijenkorf Amsterdam en Den Haag en bij de Jo Malone Counter in Maastricht kun je je eigen 'Fragrance Combining™' sessie beleven. 

Jo Malone London Colognes zijn zo gemaakt dat ze nooit met elkaar zullen clashen, maar prachtig versmelten. De grote vraag is alleen: "Waar ben jij naar op zoek?" Om daar achter te komen krijg je assistentie van een ervaren Jo Malone London consulent(e), die aan de hand van jouw geurvoorkeuren precies weet wat een goede match zou kunnen zijn. Na een keuze voor twee of drie geuren gemaakt te hebben, voorziet hij/zij jou van een overdadige hand- en armmassage, waarbij de handwash, bodycream en colognes gebruikt worden. Zo ontdek je (van)zelf van welke geurcombinatie jouw hart sneller gaat kloppen.


Onze ervaring


Samen met mijn beste vriendin en fotografe Liselotte was ik uitgenodigd in de prachtige Jo Malone London Boutique in Douglas Maastricht. Iets meer dan één jaar geleden woonde ik hier al de feestelijke opening bij, maar opnieuw keek ik mijn ogen uit. Want wat is de shop-in-shop toch een plaatje om te zien. Alles is tot in de puntjes afgestyled en de picture perfect producten lachen je toe. De geurtesters zijn zelfs in de vorm van strikjes! Ik bedoel: what's not to love?

In de Maastrichtse Jo Malone London Boutique werden we met open armen ontvangen door de lieve, maar vooral ook vakkundige Carin. Zij gaf ons een rondleiding door de boutique en vertelde ons meer over de geschiedenis van Jo Malone London. Daarna was de jacht naar de perfecte geurcombinatie geopend. Want ja, als je je ultieme parfum wilt vinden, dan moet je ruiken, ruiken en nog meer ruiken.

Stiekem greep ik gelijk naar de geuren die nog op mijn verlanglijstje stonden: English Pear & Freesia en Nectarine Blossom & Honey. Deze 'lieve', zachte, frisse en bloemige geuren had ik stiekem al meerdere keren opgespoten bij andere Jo Malone London Boutiques, omdat ze precies in mijn straatje passen. Ik wilde echter niet meteen genoegen nemen met deze voor de hand liggende combinatie. Op mijn verzoek bedacht Carin daarom andere combinaties met deze geuren. Al snel kwam ze uit bij Blue Agave & Cacao, een warme, zachte geur, die feilloos bleek te matchen met mijn favorieten. 

Keuzes maken is niet mijn sterkste kant (weegschaal!), dus besloten we in overleg allebei de geurcombinaties een kans te geven bij de hand- en armmassage. Op één arm bracht Carin de Nectarine Blossom & Honey bodycream en de English Pear & Freesia Cologne aan en op de ander opnieuw de Nectarine Blossom & Honey bodycream maar dan met de Blue Agave & Cacao Cologne. En raad eens? Allebei HEERLIJK. Echt, to die for.

Liselotte besloot hetzelfde te doen met hele andere geuren. Waar ik houd van zacht en bloemig, kiest zij voor uitgesproken en zwoel. Wat juist nu heel leuk was, omdat we precies wisten waar de ander van hield. Ook Liselotte vond drie favorieten: Blue Agave & Cacao, Pomegranate Noir en Blackberry & Bay. Opnieuw Blue Agave & Cacao, maar in combinatie met twee bessengeuren. In de hand- en armmassage van Liselotte gebruikte Carin op beide armen Blue Agave & Cacao bodycream, maar bracht ze op de ene arm de Pomegranate Noir Cologne aan en op de andere de Blackberry & Bay Cologne. De Pomegranate Noir combinatie was sexy en zwaar, de Blackberry & Bay wat fruitiger en zoeter. En ook Liselotte was verliefd. Op allebei de combinaties.

Belangrijke life choices (grapje!) moet je niet overhaasten, dus besloten we de Maastrichtse Jo Malone London Boutique kort te verlaten. We ploften neer voor een kop koffie (en taart!) bij Coffeelovers in de Dominicanen Kerk, waarbij we voortdurend aan onze armen snuffelden. Net toen we op het punt stonden terug te keren naar Douglas tikte de meneer naast ons mij aan. "Mag ik jou een hele brutale vraag stellen", zei hij. "Mag ik vragen welk parfum je draagt? Je ruikt heerlijk!" Natuurlijk kon ik het niet laten hem alles te vertellen over de Fragrance Combining ervaring en liet ik hem mijn armen één voor één ruiken in de hoop dat hij de keuze voor me zou maken. "Ik heb geen favoriete arm", zei hij. "Het is de combinatie die zo fantastisch is..." Hoe geweldig is dat?

Eenmaal terug in de Jo Malone London Boutique hadden Liselotte en ik allebei de knoop doorgehakt. Liselotte vond haar ultieme combinatie in Blue Agave & Cacao en Pomegranate Noir. Een zwoele, sexy geur met een warme ondertoon van de cacao. Heel bijzonder en als niets dat wij eerder geroken hadden. En mijn perfecte parfumcombi? Die houd ik nog even geheim... totdat ik 'm review. (Please don't shoot me.) Maar oh, wat was dit een droom! Wij zweefden op een roze geweldig geurend wolkje naar huis.


Heb jij al eens een bezoek gebracht aan een Jo Malone London Boutique? 
En zo ja, wat is jouw favoriete Jo Malone London Cologne?

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio