Review: Chove (Chocolate + Love)

maandag 8 februari 2016

Vergeet gyros, ouzo, mezze en souvlaki. Kortom: ditch de Griek op de hoek. Met Chove proef je pas echt een stukje Griekenland. Chove is een samenstelling van 'chocolate' en 'love' en is de foodbaby van Laura Kokkiadi. Een geboren en getogen Griekse die petitfours van Griekse bodem maakt in haar Amsterdamse keukentje. Je snapt het wel: Dit. Moest. Ik. Proeven.

Over Chove


Chove is het bedrijf van Laura Kokkiadi. Laura is Griekse van origine, maar verhuisde naar Nederland voor haar studie. Inmiddels woont ze alweer elf jaar met groots plezier in ons kikkerlandje, maar één ding bleef ze missen: de Griekse zoetigheden. Dus zat er maar één ding op: ze zelf maken! En zo ontstond Chove. Hoe leuk is dat?

Waarom Chove?


In de jaren dat Laura hier woonde, viel het haar op dat Nederlanders niet écht genieten van de desserts en zoetigheden die ze in het dagelijks leven voorgeschoteld krijgen. En als ze dat wel doen, dan alleen als de lekkernij in kwestie een hoog prijskaartje draagt. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen, dacht Laura. Hoogste tijd om die nuchtere Nederlanders kennis te laten maken met de 'ervaring' die Griekse petitfours met zich meebrengen. 

Laura ziet het als haar missie het 'goede van Griekenland' naar Nederland te brengen, zodat ook wij kunnen genieten van heerlijke, kleine hapjes die ons geluksmomenten bezorgen met onze familie, vrienden en kennissen (en ieder ander waarmee je een verrukkelijk bonbonnetje wil delen).

Hoe werkt het?


De Chove webshop biedt twee opties: ofwel je stelt je box volledig zelf samen óf je kiest een kant-en-klare Chove (Inimini Chove, Double Chove, Chunky Chove). Mocht je zelf aan het mixen en matchen slaan, dan heb je de keuze uit acht standaard-petitfours en negen verschillende wrapper-kleuren. De enige voorwaarde is dat je bestelling uit meer dan 6 petitfours bestaat. (Wat natuurlijk geen enkel probleem is, want: ALLES. IS. LEKKER.)

Mocht je Chove cadeau willen doen, dan bestaat de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap aan de petitfours toe te voegen. Vul bij je bestelling in het 'Note'-vakje simpelweg de gewenste persoonlijke boodschap aan en Laura regelt de rest.

De verzending van Chove verloopt via PostNL en de verzendkosten bedragen €3,50 per pakketje.

Note: Momenteel zijn er ook nog twee speciale Valentijn-petitfours (lees: een hartjeschocolaatje, love it!) en een Double Chove Valentine's Box verkrijgbaar. Hoe smaakt het?


Maar dan de vraag van de dag: hoe smaakt Chove? In één woord: verrukkelijk. Je proeft dat deze petitfours ambachtelijk en met liefde gemaakt zijn. Laura excuseerde zich zelfs voor het later beantwoorden van mijn mail, omdat 'maandag-bakdag' is. Excuses aanvaard natuurlijk, want meer homemade dan dit wordt het niet!

Ik moet eerlijk bekennen dat de Griekse keuken niet mijn lievelings is (wat waarschijnlijk iets te maken heeft met de grote hoeveelheid gyros pita die mijn vader op jaarlijkse basis verorberd - sorry pap) maar door deze heerlijke zoetigheden durf ik dat statement in heroverweging te nemen.

De witte chocolade is romig van smaak, de pure chocolade is echt puur, de nootjes zijn knapperig, de cranberry's friszuur, de koekjes hebben een bite en de dadels zijn nog lekkerder dan bij de Turkse winkel bij mij om de hoek. Hand op mijn hart/rommelende buik. En het mooiste is: elke petitfour is weer een (aangename!) verrassing. Hoewel ik alle petitfours van harte aan kan raden, zijn mijn persoonlijke favorieten Sweeter (witte chocolade met amandelen en cranberry's) en Crisper (pure/melk chocolade met amandelen, koekjes, cranberry's en zelf gemaakte hazelnootpraliné). Daar zou ik stiekem een hele doos in mijn eentje van kunnen verorberen. #zoetekauw

Tja, wat rest mij nog te zeggen? Soms kom je bedrijven tegen waarbij alles gewoon klopt; van het verhaal erachter tot de persoonlijke klantenservice, van de snelle verzending tot de wijze waarop het product verpakt is. En je raadt het al: Chove is zo'n bedrijf. Neem een hap van een van de (roze verpakte!) petitfours en proef het Griekenland waar Laura haar hart heeft achtergelaten. (En neem er meteen nog eentje. ;) Niet omdat het moet, maar omdat het kan.)

De prijzen


Alle Chove petitfours kosten €0,90 per stuk. Met uitzondering van Dadler, die je al voor €0,30 per stuk in huis haalt. De boxen dragen de volgende prijzen: Inimini Chove (€6,60/8 stuks), Double Chove (€12,60/14 stuks) en Chunky Chove (€32,60/35 stuks). Alle prijzen zijn exclusief de PostNL verzendkosten van €3,50.


Kende jij Chove al?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio