Hey, I put my new glasses on

zaterdag 12 maart 2016

Na drie jaar trouw te zijn geweest aan mijn Ray-Ban Wayfarer, is de dag gekomen... Ik heb een nieuwe bril gekocht! En niet zomaar een bril. Nee, nee, nee, ik koos voor een montuur met (houd je vast!) Swarovski-steentjes. Can I have an oolala please?

Hoewel Ray-Bans zoals de mijne nog steeds redelijk on trend zijn, was ik simpelweg toe aan iets nieuws. Het enige wat mij weerhield van het kopen van een nieuwe bril was het prijskaartje. Ik heb een makkelijke sterkte (-2,5 aan allebei de ogen) en geen speciale glazen nodig, dus ik zou op zich voor weinig geld een nieuwe bril zou kunnen scoren. Maar eerlijk is eerlijk: ik val altijd voor de prijzige monturen. Daarom besloot ik nog even te wachten tot een nieuwe bril écht nodig was en dan te investeren.

In februari dit jaar was het dan eindelijk tijd voor de langverwachte jaarlijkse oogmeting. Vol goede moed stapte ik Pearle binnen. Klaar om te horen dat ik écht een nieuwe bril nodig had. Dat mijn ogen (een beetje) achteruit waren gegaan en een nieuwe bril een 'verantwoorde aanschaf' was. Maar wat bleek? Mijn sterkte is in de zeven jaar dat ik een bril en lenzen draag NIETS veranderd. Daar ging mijn zo-is-het-ten-minste-te-verantwoorden theorie. Chips. Zou ik het voor elkaar krijgen een nieuwe bril alleen 'voor de mooi' te kopen?


Natúúrlijk kreeg ik dat voor elkaar. (En natúúrlijk koos ik de duurste bril die in het Haagse filiaal was te vinden, verdorie.) Een bruin montuur van Heritage met Swarovski-steentjes op de pootjes. Welk ander montuur ik ook paste, elke keer gingen mijn ogen stiekem weer op zoek naar deze bril. Wel vijf vrienden sleepte ik mee naar Pearle voor een live beoordeling. En stuk voor stuk waren ze fan. (Grr.)

Gelukkig was er juist op dat moment een 50%-kortingsactie op alle monturen. Alsof het meant to be was! Dus hakte ik, onder aanmoediging van vriendlief, de knoop door. De bril waarvoor ik al zes was teruggegaan zou de mijne worden.  - Inner happydance. -

Ik koos voor een Heritage tortoise shell montuur met een lichtelijk cateye-effect en Swarovski-steentjes on the side. En wat ben ik er blij mee! Toegegeven: er zijn gelijkenissen met mijn Ray-Ban. Zo zijn allebei de brillen bruin van kleur met een tortoise effect (zwart staat mij zo streng!), maar toch was deze anders genoeg om overstag te gaan. Waar mijn Wayfarer redelijk zwaar oogt en draagt met zijn brede pootjes, is mijn Heritage bril ultiem vrouwelijk met dank aan de cat-eye vorm en de slanke vormgeving. Er zitten zelfs Swarovskisteentjes verwerkt in de uiteindes van de pootjes. Hoe feminine wil je het hebben? Nou, zo! Kijk mijn nieuwe aanwinst schitteren dan. Ik zeg: "Hey, I've put my new glasses on... and certainly everything is right." :)

In de Pearle webshop is dit Heritage montuur niet terug te vinden, dus de exacte verkoopprijs en het artikelnummer houden jullie van mij tegoed. Als ik me niet vergis kostte het montuur ongeveer €280, waar in mijn geval (gelukkig!) nog 50% vanaf ging. Heritage is exclusief verkrijgbaar bij Pearle.

Draag jij ook een bril? En zo ja, welk soort montuur? 
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio