Mijn guilty pleasures

woensdag 9 maart 2016

Ken je dat? Dat je iets móét kijken/hebben/verorberen/volgen/doen, terwijl je daar absoluut GEEN goede reden voor hebt? Natuurlijk ken je dat. Want dat fantastische fenomeen noemen we - jawel - een 'guilty pleasure'. En guilty pleasures, die heb ik in overvloed. Onder het mom #noshamenogame deel ik er vandaag vijf met jullie. (Note: gniffelen om mijn 'guilty's' is verboden!)

1. Gênante lijven


Laten we maar met mijn (letterlijk!) meest gênante guilty pleasure beginnen: Gênante Lijven. Of elk andere 'vunzige' tv-show die daarbij in de buurt komt. Zo'n programma waarin mensen hun tenenkrommende lichamelijke kwaaltjes tentoonstellen aan doktoren én heel tv-kijkend Engeland/Nederland. Van mensen die hun rottende tanden vastplakken met secondelijm tot etterende abcessen op private places. Ik gruwel maar geniet ervan. (And there goes my karma.)

2. Mijn 'I Do' Pinterestbord


Don't get too excited. Er staat (voorlopig) geen huwelijk op de planning voor Sebastian en mij, maar kijken mag altijd toch? Dus vul ik mijn 'I do' Pinterestbord met liefde met pastelroze jurken, bloemenkronen, goud-roze tafelschikkingen en meer van dat soort moois. Zucht... One day.

3. Temptation Island


Na jaren weer terug op de Nederlandse televisie: Temptation Island. Toch wel het 'foutste' tv-programma óóit gemaakt. Zet een paar stellen gescheiden van elkaar op een tropisch eiland, stuur daar een horde hitsige verleid(st)ers op af et voilà: je hebt slechte, maar zalige televisie. Ik kijk standaard met grote ogen en mijn handen voor mijn mond, maar wil echt geen aflevering missen. (Herkenbaar?)

4. Zoetigheden


Laat mij nooit (ik benadruk: N-O-O-I-T) alleen achter met een goed gevulde zak Kruidvat snoep. Want die zak? Die zal en moet op. Het liefst binnen een dag. Vooral zure matten en Katja biggetjes vind ik onweerstaanbaar jummie. (En laten we nou eerlijk zijn: wie niet?!) Dat meisje dat eerst de dessertkaart uitgebreid bestudeerd, voordat ze ook ook maar een blik werpt op de hoofdgerechten? En graag een paar stukken pizza onaangetast laat om 'plek over te houden voor het toetje'? That's me.

5. Fitgirls


Dus. Om maar even terug te komen op het bovenstaand puntje: ik ben niet bepaald een ambassadeur voor een extreem healthy lifestyle. Als je mijn Instagram-pagina (@JoyceNafzger) door scrollt kom je pannenkoeken, chocolade, brownies, steamed buns, een stroopwafel met marshmallows (hemel, hoe goddelijk!) en oreocheescake tegen. (No joke. Een beetje schaam ik me wel, ja.) Toch vind ik het, ondanks mijn eigen 'heerlijke honger', fantastisch om 'What I Eat in A Day' video's van vegan Youtubers zoals Niomi Smart en Instagram-pagina's van Nederlandse fitgirls zoals @sue.fit te volgen. Het liefst terwijl ik zelf een warme chocolademelk met slagroom naar binnen slurp. Oeps.

Ik zou dit lijstje nog wel aan kunnen vullen tot de teller op tien staat, maar eerst zijn jullie aan de beurt. (Zo blijft mijn zelfbeeld toch nog een béétje in tact.) Dus...

Wat is jouw guilty pleasure?

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio