Verslag: Love for Life event

vrijdag 8 juli 2016

Een event over bewuster, gezonder en gelukkiger leven? Kom maar door! Dat is precies wat ik dacht toen ik toevallig terecht kwam op de website van Love for Life. Een gloednieuw weekend-vullend event in de Jaarbeurs Utrecht dat helemaal in het teken staat van - hoe raad je het? - nóg meer van het leven (en jezelf!) houden. En wie wil dat nu niet? IK WEL! Hier mijn hoogtepunten!
Love for Life


Nog nooit van Love for Life gehoord? No worries, dat kan best! Love for Life is namelijk nét nieuw en geboren als brainstormbaby van vier vrouwen. Zij wilden alles wat je gelukkig maakt samenbrengen op één event. Van work-outs tot lezingen en van yoga tot kookdemo's. And so they did! Zaterdag 4 en zaterdag 5 juni doopten ze een hal van de Jaarbeurs (mint)groen voor iedereen die gezond, bewust, gelukkig en liefdevol wil leven.


Mijn hoogtepunten1. CHOPS


Is het erg slecht als ik al gelijk begin over eten? Nee toch? #foodieforlife Een van de eerste mensen die ik ontmoette op Love for Life waren Rebecca en Sebastian Brons. Jawel, broer en zus. Ik vroeg ze lief of ze misschien een Instagram van mij wilde maken, wat ze met liefde en overtuiging (zeldzaam!) deden (tadaaaaa). En dat niet alleen! Ook introduceerden ze me aan hun stir-fried icecream. Klinkt héél erg Heston Blumenthal, is het ook. Ik noem het ijs 2.0. Zij noemen het CHOPS.

CHOPS is de allereerste die in Nederland stir-fried ijs op de markt brengt en biedt een hele nieuwe ijservaring. Dit ijs zit namelijk niet al kant-en-klaar in een bak en komt ook niet uit een machine. Nee, het wordt ter plekke, letterlijk voor je neus, gemaakt! Op een ijskoude plaat in slechts twee minuten tijd. Aaah! Hoe tof? En dat is nog niet alles: jij krijgt de kans om je allerlievelings ijsje te creëren. Met de keuze uit zes basissmaken en vijf toppings is dit de droom van elke ice a'holic (lees: mij). En OMG, het is nog Instagramproof ook! Ik nam de Summer Sweet Luck (Strawberry Cheesecake met witte chocoladesaus, verse aardbeien en een gelukskoekje) en heb nadat ik dit gegeten heb nog maar vier woorden voor je: dit. moet. je. proeven. 

Maar waar Joyce, waaaaaar? Nou, voor nu nog even op 'feesten en partijen'! Zo staat CHOPS binnenkort op foodfestival Vorkje Prikje in Utrecht (26 t/m 28 juli) en op Utrecht Kookt (9 t/m 11 september) en psst... volgend jaar openen ze hopelijk hun échte eigen winkel. Hoe leuk! (Ik weet al wie er voor de deur slaapt bij opening.)2. Davidji

Davidji is een internationale stress-management en meditatie guru, heeft meerdere bestsellers geschreven en is dé naam op meditatiegebied. Rondje eerlijk: ik had nooit van de beste man gehoord. Om mijn gechoqueerde buurvrouw te quoten: "Waar leef jij dan?!" Onder steen 217. Bikinibroek. Naast Patrick Ster. Want tja, wie Davidji niet kent, komt blijkbaar van een andere planeet. Rondje eerlijk nummer twee: ik vond hem er vooral gezellig uitzien. 

Waar yoga inmiddels deel uitmaakt van mijn wekelijkse routine (ja echt, 2 a 3x per week - applausje voor mezelf!) is meditatie nog steeds een ver van mijn bed show. Behalve als Davidji erover praat, zo bleek. Want echt jongens, deze man is ge-wel-dig. Noem hem een mengeling van Jeff Dunham, Oprah en de Kerstman. Hilarisch, begripvol, wijs, toegankelijk én knuffelig. Het is algemeen bekend dat Amerikanen goede public speakers zijn, maar deze man bracht ons echt naar een whole new level. Letterlijk én figuurlijk.

Na zijn lezing had ik buikpijn van het lachen, voelde ik me licht als een veer en had ik de neiging om al zijn boeken te kopen. Het is moeilijk te vatten wat Davidji ons meegegeven had, maar het was goud waard. De meest wijze les voor mij: mediteren hoeft geen uren te duren en kan niet alleen in een muisstille klinische ruimte, maar kan ook leuk zijn en snel zijn. Volgens Davidji heb je er - houd je vast - maar 16 seconden(!) voor nodig. Kijk, daar kan ik wat mee! Snel zijn boek scoren dus. Wordt vervolgd...


Mijn eindoordeel


Love for Life was LEUK! Ik wist vooraf niet zo goed wat te verwachten, want: nieuw event, maar ben oprecht positief verrast. Er was genoeg te doen (van paaldans work-outs en indoor suppen tot lezingen over geluk en je hormonen van Kim Holland tot Davidji), de mensen die ik sprak waren allemaal even lief, de sfeer was ongedwongen en open en ik heb me geen moment verveeld. 

Ik begon met een ijsje van Chops (best breakfast EVER!) en een lezing van geluksprofessor Patrick van Hees (mega interessant), volgde toen een workshop van Life University over het ontdekken van mijn kernwaarden, maakte kennis met Kundalini yoga, keek me in de keuken van foodblogger Cotton & Cream, woonde een lezing over verouderen van Kris Verburgh van De Voedselzandloper bij en eindigde met Davidji. Ik had het zelfs zo druk met genieten dat ik helemaal vergat de food trucks te bezoeken. En dat wil wat zeggen!

Love for Life is zeker de moeite waard, maar... je moet ervan houden. Van al het 'geluksgedoe' als mindfulness, meditatie, juicing, veganistisch eten, dierproefvrije genetica en yoga. Het overgrote merendeel van de mensen die ik zag op Love for Life paste perfect in dit plaatje en wellicht jij ook. In dat geval: join the club. Ben jij op zoek naar een event waarop die-hard sport gecombineerd wordt met proteïne shakes en cheeseburgers? Dan ben je hier niet aan het juiste adres, maar voor kromkommersoep, yogi thee, vegan cosmetica, healthy gummibeertjes, cold pressed juices en in lessen in geluk absoluut wel.

Ik heb in ieder geval genoten. Gelukkig en (nog steeds) verliefd op het leven verliet ik de jaarbeurs. (Maar héél misschien kwam dat ook wel door die Nike yoga pants die ik last-minute voor €15(!) op de kop tikte...)

Een ticket voor Love for Life kostte €18.

Lijkt het jou wat, Love for Life?
BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren
BewarenBewaren
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio